“Tani e tutje, Amerika do t’ua mundësojë ushtarëve të saj të shohin mbrapa mureve”

“Tani e tutje, Amerika do t’ua mundësojë ushtarëve të saj të shohin mbrapa mureve”

Ushtarët shpesh bien në situata të pashpresa – është veçanërisht e papërshtatshme kur ata nuk mund të shohin atë që është prapa një muri, strehe ose automjeti, sepse ata duhet të rrezik0jnë jetën e tyre vetëm për të shikuar dhe për të gjetur se ku është arm1ku. Shtetet e Bashkuara dëshirojnë ta ndryshojnë atë, me ndihmën e teknologjisë së re që ata kanë zhvilluar.

Është një teknologji e quajtur Sistemi i Integruar i Zmadhimit Vizual (IVAS), të cilat janë, në fakt, syze që përmbajnë një kombinim të kamerave dhe sensorëve, falë të cilave ata projektojnë një imazh të asaj që duhet të jetë pas një muri ose strehe, transmeton Telegraf.

Ushtarët në një automjet të blinduar, për shembull, duke përdorur këtë sistem nuk do të duhet të dalin jashtë për të parë se çfarë po ndodh, por do të jenë në gjendje të shohin një “transmetim” nga një bandë kameresh të montuara në automjet në ekranet e syzeve të tyre të mençura.