Turqia: “Është e panevojshme të kthehemi në programin amerikan F-35”

Turqia: “Është e panevojshme të kthehemi në programin amerikan F-35”

Nuk është e nevojshme që Turqia të kthehet në programin e avionëve amerikanë F-35, pasi ajo u hoq për shkak të prokurimit të sistemeve ruse të mbrojtjes nga rak3tat, tha të mërkurën kreu i industrisë ushtarake turke, Ismail Demir. Ai tha se qëllimi kryesor është që Turqia të kompensohet për humbjet e saj.

Turqia ka porositur më shumë se 100 avionë F-35 dhe po prodhon pjesë për këtë lloj aeroplani, por u hoq nga programi në 2019 pasi prokuroi sisteme ruse raket0re S-400, për të cilat Uashingtoni pretendon se këcrënojnë programin e avionëve të saj.