Turqia i dërgon mesazhin e fuqishëm Izraelit, Greqisë dhe Qipros greke

Turqia i dërgon mesazhin e fuqishëm Izraelit, Greqisë dhe Qipros greke

Greqia nënshkroi një memorandum mirëkuptimi në 8 Mars 2021, mbi projektin “EuroAsia Interconnector” të mbështetur nga BE, i cili parashikon krijimin e lidhjeve elektrike midis Administratës Greke Qipriote të Greqisë dhe Izraelit.

Hartat e publikuara të projektit bëjnë të qartë se një pjesë e kabllove kalojnë në hapësirën detare të Turqisë. Turqia ka kundështuar këtë projekt dhe ka dërguar note protestë ambasadave të këtyre vendeve.