Turqia jep njoftimin, paralajmëron një krizë të re në detin Mesdhe

Turqia jep njoftimin, paralajmëron një krizë të re në detin Mesdhe

Turqia ka shprehur pakënaqësi që nuk është këshilluar për një projekt të mbështetur nga Bashkimi Evropian në Mesdheun lindor. Sipas një burimi diplomatik i cili dëshironte të mbetej anonim, Ankaraja zyrtare dërgoi një notë diplomatike në ambasadat greke dhe izraelite, si dhe Delegacionin e BE-së, duke deklaruar se çdo aktivitet i mëtejshëm nuk duhet të zhvillohej pa leje paraprake nga qeveria turke.

Më 8 mars, Izraeli, Greqia dhe Qiproja nënshkruan një Memorandum Mirëkuptimi mbi ndërlidhësin EuroAsia, i cili lidh rrjetet elektrike të tre vendeve me anë të kabllove nëndetare. Në shënimin diplomatik thuhet se rrjeti i përmendur kalon përmes ujërave territoriale turke. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE