Turqia merr vendimin e fuqishëm, godet rëndë shoqërinë e ”pederave dhe lezbejkave”

Turqia merr vendimin e fuqishëm, godet rëndë shoqërinë e ”pederave dhe lezbejkave”

Presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan ka vendosur të tërhiqet nga një marrëveshje ndërkombëtare për të mbrojtur gratë, pavarësisht thirrjeve të aktivistëve që e shohin dokumentin si një instrument kryesor në lutfën kundër d hunës në rritje në familje.

Megjithëse ka pasur një rritje të d hunës në familje në Turqi gjatë vitit të kaluar, Ankaraja zyrtare ka vendosur të tërhiqet nga marrëveshja e rënë dakord në Këshillin e Evropës në Stamboll dhe e nënshkruar nga Turqia në 2011, raporton Reuters. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE