Vuçiç: “Jemi për kompromis të vërtetë me Kosovën!”

Vuçiç: “Jemi për kompromis të vërtetë me Kosovën!”

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiç, ditën e sotme ka pasur një bisedë me të dërguarin special të Departamentit Amerikan të Shtetit për Ballkanin Perëndimor, Matthew Palmer, ku kanë diskutuar lidhur me shumë çështje që i përkasin vendit dhe rajonit. Sipas mediave në serbi, Vuçiç dhe Palmer janë ndalur edhe tek vazhdimi i dialogut mes Kosovës dhe Serbisë.

“Presidenti Vuçiç theksoi posaçërisht se Serbia do të vazhdojë të përpiqet për arritjen e një kompromisi të vërtetë dhe të qëndrueshëm në zgjidhjen e çështjes së Kosovës, duke mbrojtur interesat e serbëve atje, si dhe duke ruajtur shtetin dhe interesat kombëtare të Serbisë”, shkruhet ndër të tjera në deklaratën e Presidencës serbe.