Vuçiç mesazh popullit serb: “Nga Serbia pritet ta njohë pavarësinë e Kosovës!”

Vuçiç mesazh popullit serb: “Nga Serbia pritet ta njohë pavarësinë e Kosovës!”

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, ka deklaruar para gazetarëve se kishin një seancë të gjatë të Këshillit sepse kanë diskutuar për të gjitha problemet e aktuale me të cilat po përballet Serbia, të cilat “në fund të fundit paraqesin një sfidë të madhe të sigurisë për Serbinë”.

Pika e parë ka të bëjë me Kosovën, analizën e situatës politike, duke pasur parasysh dialogun, vazhdimin e dialogut dhe presionin e vazhdueshëm që Serbia të njohë pavarësinë e Kosovës, “rreziqet e sigurisë me të cilat përballen përfaqësuesit e kombësisë serbe” dhe se çfarë po e pret Serbinë. DEKLARATA E TIJ E PLOTE