Vuçiç: “Shqiptarët nuk janë të gatshëm për kompromis!”

Vuçiç: “Shqiptarët nuk janë të gatshëm për kompromis!”

Presidenti i Serbisë po intervistohet në televizionin shtetëror “RTS”, ku ndër tjera foli edhe për raportet mes Prishtinës dhe Beogradit, ku theksoi se në bisedë me asnjërin nuk ishte lehtë dhe thjeshtë gjatë bisedimeve në dialog.

“Nuk ka letër ultimatumi, Palmer nuk e fshehë se ata kërkojnë njohje të ndërsjellë , që është në harmoni me atë që ka dërguar Biden”, tha Vuçiq. BE kërkon normalizim të plotë, ne kërkojmë kompromis, shqiptarët nuk jam i sigurt se janë të gatshëm për kompromis. Për asgjë që përbën kompromis nuk bisedojmë, këtë vetëm ne e themi, ndonjëherë BE. Për shqiptarët kompromis është që Prishtina të njoh Beogradin, sikur thua se ne synojmë atë. Në atë gjë buzëqeshni, ktheheni dhe shkoni”.