Zbulohet plani sekret i Turqisë për të pushtuar ishujt në Egje

Zbulohet plani sekret i Turqisë për të pushtuar ishujt në Egje

Një zbulim i rëndësishëm u bë nga rrjeti i pavarur i Nordic Monitor, gazetari turk Abdullah Bozkurt i cili ka emigruar në Suedi, i cili është në “listën e kuqe” për qeverinë e Erdogan.

Me titull “planet e Turqisë për të pushtuar 131 ishujt e Egjeut dhe formacione që konsiderohen të diskutueshme”, Monitor Nordic zbulon një dokument konfidencial turk, sipas të cilit Departamenti i Emergjencave turke kanë vazhduar me një plan për të pushtuar ishuj si dhe ishujt grekë në Detin Egje, të cilat Ankaraja ka qenë duke u përpjekur në mënyrë metodike për ti bërë të saj në vitet e fundit.

Ky është në thelb një prezantim sekret i përbërë nga 16 diapozitivë dhe përfshin harta të zonave të diskutueshme në Detin Egje dhe duket se është përgatitur nga Akademia Turke e Lutfës. ANALIZA E PLOTE