Zyrtare, Kosova e hap ambasadën në Jerusalem

Zyrtare, Kosova e hap ambasadën në Jerusalem

Ministria e Punëve të Jashtme dhe Diasporës këtë të dielë ka njoftuar hapjen e ambasadës së Kosovës në Izrael me seli në Jeruzalem. Ky është një vendim që është marrë në kuadër të marrëveshjes së arritur në Washington në shtator të vitit të kaluar.

Ndër të tjera përmes një njoftimi për mediat MPJD ka njoftuar se gjatë vendosjes së marrëdhënieve diplomatike më 1 shkurt të vitit 2021, ministri i Punëve të Jashtme të Izraelit, Gabriel Ashkenazi, kishte bërë zbulimin e pllakës së Ambasadës së Republikës së Kosovës në Jeruzalem.