Alarmohen serbët! / Gazeta ushtarake Amerikane i bashkon Kosovës edhe disa vende përreth kufirit

Alarmohen serbët! / Gazeta ushtarake Amerikane i bashkon Kosovës edhe disa vende përreth kufirit

Revista ushtarake amerikane “Stars and Stripes” ka botuar një hartë të shtetit të Kosovës në të cilin janë bashkuar Presheva, Medvegja dhe Bujanoci, por edhe Vranja, Novi Pazari, Bosilegrad, deri në kufirin bullgar.

Kjo revistë, si një gazetë zyrtare e Departamentit të Mbrojtjes të SHBA-së, shpërndahet në baza ushtarake amerikane në mbarë botën. Serbët zbulojnë se gjëra të tilla nuk janë aspak rastësi, por një pr0v0kim i imagjinuar.

Eksperti i sigurisë Serbe Dzevad Galijaseviç vlerëson se është një këcrënim ndaj serbisë, sepse Uashingtoni e di se çfarë po ndodh në Prishtinë. Kjo i dërgon një mesazh Beogradit se mund të humbasë më shumë sesa ato që kanë humbur.