Amerika: “Do t’i kushtojë shtrenjtë Rusisë nëse vepron në mënyrë agresive ndaj Ukrainës!”

Amerika: “Do t’i kushtojë shtrenjtë Rusisë nëse vepron në mënyrë agresive ndaj Ukrainës!”

“Do të ketë pasoja në rast të a gresionit rus në Ukrainë”, paralajmëroi Sekretari i Shtetit i SHBA-së, Antony Blinken, duke shprehur “s hqetësimin” e Shteteve të Bashkuara për ndërtimin e forcave ruse në kufirin e Ukrainës.

“Ka më shumë trupa ruse në kufi se kurrë që nga viti 2014, gjatë p ushtimit të parë rus”, tha Blinken në një intervistë të botuar nga NBC të dielën dhe përsëriti vlerësimin e kësaj jave në Shtëpinë e Bardhë.

Presidenti Joe “Biden ishte shumë i qartë: nëse Rusia vepron në mënyrë të pamatur ose a gresive, kjo do t’i kushtojë shtrenjtë, do të jetë p asojë”, shtoi ai, raporton politico.