SHBA merr vendimin, do t’i tregojë ‘muskujt’ Rusisë nëpërmjet rrugëve detare të Turqisë

SHBA merr vendimin, do t’i tregojë ‘muskujt’ Rusisë nëpërmjet rrugëve detare të Turqisë

Javën e ardhshme, Shtetet e Bashkuara do të dërgojnë dy anije lutfarake në Detin e Zi, përmes Ngushticës së Bosforit. Dërgimi i anijeve po ndodhë në kohën kur tesnionet mes Ukrainës dhe Rusisë janë në rritje. Anijet do të kalojnë përmes Ngushticës së Bosforit më 14 dhe 15 prill dhe do të largohen më 4 maj dhe 5 maj, u tha gazetarëve një burim i ministrisë së Jashtme turke, raporton AFP.

Uashingtoni duhet ta lajmërojë Ankaranë 15 ditë përpara kur planifikon të dërgojë anije lutfarake nëpër ngushticat e Bosforit dhe Dardaneleve, sipas një traktati që daton nga viti 1936. Traktati u mundëson anijeve lutfarake të huaja të qëndrojnë në Detin e Zi për 21 ditë.