Arrihet marrëveshja me talibanët / SHBA: “Ushtria amerikane do të largohet nga Afganistani!”

Arrihet marrëveshja me talibanët / SHBA: “Ushtria amerikane do të largohet nga Afganistani!”

Të gjitha f0rcat amerikane do të tërhiqen nga Afganistani deri në 11 shtator – në përvjetorin e 20’të të s ulmeve terr0riste ndaj Qendrës Botërore të Tregtisë dhe Pentagonit, njoftoi të martën një zyrtar i lartë amerikan.

Presidenti Joe Biden “e ka marrë vendimin dhe do të njoftojë nesër se mënyra më e mirë për të avancuar interesat amerikane është dhënia fund e lutfës në Afganistan pas 20 vitesh, në mënyrë që të trajtojmë panoramën e rr eziqeve globale ashtu siç ekzistojnë sot, dhe jo siç ishin dy dekada më parë”, tha zyrtari.