Australia gati për luftë kundër Kinës, zhvillohet stërvitja për ‘rastin më të vështirë’

Australia gati për luftë kundër Kinës, zhvillohet stërvitja për ‘rastin më të vështirë’

Forcat Ushtarake Australiane janë duke kryer një stërvitje që po i përgatit për një lutfë të mundshme me Kinën. Si çështje k0nflikti vazhdon të mbetet Tajvani. Zyrtarët ushtarakë në Canberra kanë planifikuar skenarët e ‘rastit më të k eq’ në të cilin nëndetëset e klasit Collins dhe avionët lutfarakë Super Hornet do të vendoseshin në ngushticën e Tajvanit për të ndihmuar Shtetet e Bashkuara dhe aleatët e tjerë strategjikë rajonalë.

P resioni po rritet mbi Australinë dhe anëtarët e tjerë të grupit ‘Quad’ – Japoni , Indi dhe SH.B.A. Kina është bërë gjithnjë e më a gresive në rajon, duke sh katërruar grupe pro-demokracisë në Hong Kong dhe duke g0ditur pakicat myslimane në Xinjiang. Tani është shtuar f rika se shteti autoritar do ta kthejë fuqinë ushtarake në Tajvan, teksa kërkon të ribashkojë ishullin nën Presidentin e përjetshëm Xi Jinping.