Bashkimi Evropian jep mesazhin: “Rusia të tërheqë trupat nga afërisa e Ukrainës!”

Bashkimi Evropian jep mesazhin: “Rusia të tërheqë trupat nga afërisa e Ukrainës!”

Përfaqësuesi i Lartë i BE për Punët e Jashtme dhe Politikën e Sigurisë, Josep Borrell, thotë se situata në kufirin ruso-ukrainas është “shumë e rr ezikshme”.

Ai po i kërkon Rusisë të tërheqë trupat e saj nga rajoni, thonë agjencitë e lajmeve Reuters dhe AFP. Ministrat e jashtëm të BE-së do të diskutojnë situatën në Rusi në një takim virtual të hënën (sot).