Biden dhe Merkel bashkohen kundër Rusisë, i japin ‘ultimatumin’ e fortë Putinit

Biden dhe Merkel bashkohen kundër Rusisë, i japin ‘ultimatumin’ e fortë Putinit

Kancelarja gjermane Angela Merkel dhe presidenti amerikan Joe Biden dolën në një përfundim të qartë gjatë bisedës së tyre urgjente telefonike. Rusia duhet të largojë trupat e dërguara në kufirin me Ukrainën, sepse vetëm kjo do të ndihmonte në uljen e tesnioneve të këtyre ditëve, që po vijnë në përshkallëzim.

Të dy liderët kanë insistuar në bisedën ems tyre se është e domosdoshme që Moska të tërheq trupat nga rajoni. Njoftimi për telefonatën u bë nga ana e zyrës së kancelares Merkel.