Biden e trondit Turqinë, merr vendimin e madh që i vë turqit në siklet

Biden e trondit Turqinë, merr vendimin e madh që i vë turqit në siklet

Presidenti i SHBA Joe Biden e njohu zyrtarisht ma sakrën e armenëve në Perandorinë Osmane si ge no cid.

“Çdo vit në këtë ditë, ne kujtojmë jetën e atyre që v diqën në g en ocidin e armenëve në epokën osmane dhe zotohemi të parandalojmë m izori të tilla që të mos ndodhin më kurrë,” tha Biden në një deklaratë të lëshuar nga Shtëpia e Bardhë.

“Populli amerikan përkujton të gjithë armenët që u zhdukën në ge no cidin që filloi sot 106 vjet më parë,” tha deklarata.