Britanikët nisen kundër rusëve – anije, nëndetëse, avionë dhe helikopterë drejt Detit të Zi

Britanikët nisen kundër rusëve – anije, nëndetëse, avionë dhe helikopterë drejt Detit të Zi

Anijet lutfarake britanike do të drejtohen në Detin e Zi në maj për shkak të tensioneve midis Ukrainës dhe Rusisë, njoftoi The Sunday Times, duke cituar disa burime të larta të Marinës. Dërgimi i anijeve ka për qëllim solidarizimin me Ukrainën, e cila është aleate e Britanisë së Madhe dhe NATO-s.

Një sh katërrues i quajtur “Type 45”, i amratosur me r aketa a nti-ajrore dhe një fregatë “Type 43” për të lutfuar nëndetëset, do të lërë një pjesë të flotës të vendosur në Mesdhe dhe do të kalojë përmes Bosforit në Detin e Zi.

Avionët lutfarakë F-35B dhe helikopterët lutfarakë Merlin do të jenë gjithashtu pjesë e një ekspedite lutfe në transportuesin HMS Queen Elizabeth, në mbështetje të anijeve britanike në Detin e Zi.