Diplomati austriak: “Anëtarësimi i Turqisë në BE është i paimagjinueshëm!”

Diplomati austriak: “Anëtarësimi i Turqisë në BE është i paimagjinueshëm!”

“Qeveria turke ka konfirmuar prej kohësh përmes stilit dhe përmbajtjes se shteti i saj nuk është opsion për anëtarësimin në Bashkimin Europian dhe për këtë arsye ne duhet të deklarojmë zyrtarisht fundin e të ashtuquajturave negociata të pranimit, të cilat nuk po ndodhin gjithsesi”.

Kështu ka deklaruar Lukas Mandl, përfaqësuesi i politikës së jashtme dhe të sigurisë së Partisë Popullore të Kancelarit Austriak Sebastian Kurz në Parlament. DEKLARATA E TIJ E PLOTE