Diplomati i BE-së jep alarmin: “Më shumë se 150.000 trupa ruse po grumbullohen në kufijtë e Ukrainës!”

Diplomati i BE-së jep alarmin: “Më shumë se 150.000 trupa ruse po grumbullohen në kufijtë e Ukrainës!”

Ndërsa tesnionet vazhdojnë të rriten rreth k0nfliktit të vazhdueshëm në Donbass, Forcat e Amratosura të Rusisë po realizojnë ndërtimin më të madh ushtarak në kufijtë e Ukrainës që nga viti 2014.

Rusia ka grumbulluar mbi 150,000 trupa në kufirin e Ukrainës dhe në Krimenë e 0kupuar, sipas diplomatit të lartë të Bashkimit Evropian (BE) Josep Borrell.

“Janë më shumë se 150,000 trupa ruse që grumbullohen në kufijtë e Ukrainës dhe në Krime. Rr eziku i p ërshkallëzimit të mëtejshëm është i dukshëm”, tha Borell, megjithëse shtoi se asnjë saksion shtesë ose dëbime të diplomatëve nuk po planifikohen aktualisht.