Dronët luftarakë turq ndryshojnë strategjinë botërore të luftës

Dronët luftarakë turq ndryshojnë strategjinë botërore të luftës

Në median botërore vazhdon të zërë vend kapaciteti dhe suksesi i arritur nga dronët lutfarakë të Turqisë. Ndërsa përdorimi efektiv i dronëve lutfarakë turq të prodhuar nga Industria Turke e Mbrojtjes, që filloi në Siri dhe vazhdoi në Libi dhe Karabakun Malor, dronët tërhoqën vëmendjen e shumë ushtrive si një doktrinë e re e lutfës që merr rezultate dhe vende të tilla si Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Mbretëria e Bashkuar kanë filluar të shqyrtojnë këtë koncept të ri të lutfës të bazuar në dronët lutfarakë.

Për shumë vite, nga aspekti i sigurisë kombëtare, Turqia është përballur me sfida të mëdha si me këcrënimet asimetrike të organizatave terr0riste, ashtu edhe me këcrënimet konvencionale të gjeografisë, për këtë arsye shteti ka zhvilluar një doktrinë të re të lutfës. Kjo doktrinë, e cila bazohet në dronët e amratosur, aktualisht po tërheq vëmendjen e të gjithë botës, ajo është bërë pothuajse një shkas që do të ndryshohet rrënjësisht “doktrina e lutdës moderne”. ANALIZA E PLOTE