Ekspertët e motit japin paralajmërimin: “Në ditët në vijim do të ndonje ky ndryshim i madh!”

Ekspertët e motit japin paralajmërimin: “Në ditët në vijim do të ndonje ky ndryshim i madh!”

Ditët e fundit është vënë re në Evropë një mot më i ngrohtë se zakonisht, por një front i ftohtë i pazakontë për sezonin po vjen, duke sjellë me vete borë dhe probleme të mundshme.

Në Britani për shembull, janë regjistruar temperatura rekord në disa zona për këtë kohë të vitit, dhe ekspertët kanë thënë se një ndryshim i madh do të vijë në fundjavën e Pashkës. Do të jetë shumë më ftohtë se zakonisht dhe do të ketë edhe më shumë lagështirë, në fillim të javës.

Parashikuesit thonë se një masë ajri e ftohtë po vjen nga Arktiku. Por, çfarë po e shkakton këtë mot të çuditshëm. “Ne nuk mund të flasim me siguri deri sa eventi të ndodhë”, thotë Alun Hubbard, një profesor në universitetin e Norvegjisë. Por, një studim i ri, i publikuar nga ai dhe disa kolegë, në revistën “Nature Geoscience”, mund të krijojë ndonjë ide. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE