Ekspertët po përgatisin hartën e re, toka ka një kontinent të fundosur dhe të fshehtë?

Ekspertët po përgatisin hartën e re, toka ka një kontinent të fundosur dhe të fshehtë?

Shkencëtarët janë duke eksploruar shtratin e detit pranë brigjeve të Australisë për të zbardhur më në fund misterin e Zealandias, kontinenti i tetë i humbur i planetit tonë që u zhyt në det 23 milionë vjet më parë.

Prej kontinentit të fundosur, mbi ujë kanë mbetur vetëm Zelanda e Re dhe Kaledonia. Për herë të parë, ai u identifikua nga gjeologët në 2014-tën, por vetëm tani po bëhen përpjekje konkrete për të përgatitur një hartë e cila te tregojë ku ndodhej saktësisht, çfarë forme e përmasash kishte. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE