Eksperti amerikan: “Turqia është një lojtar kryesor në fushën e dronëve të armatosur!”

Eksperti amerikan: “Turqia është një lojtar kryesor në fushën e dronëve të armatosur!”

Mendimtari politik amerikan Francis Fukuyama, duke iu referuar faktit se Turqia ka ndryshuar mënyrat e sotme të lutfimit me dronë të amratosur të prodhuar në vitet e fundit, tha se “dronët e amratosur në vitin 2020 kanë kontribuar ndjeshëm në ngritjen e Turqisë si një fuqi rajonale”. Artikulli i Fukuyama-s “Gumëzitja në Lindjen e Mesme”, botuar në gazetën American Purpose, flet për ndikimet e forta të dronëve turq në këtë zonë.

Ai vuri në dukje faktin se në fillim të viteve 2010, teknologjia e dronëve kontrollohej kryesisht nga Shtetet e Bashkuara dhe Izraeli, por që vitet e fundit Turqia është bërë një lojtar i rëndësishëm në këtë fushë. DEKLARATA E TIJ E PLOTE