Erdhi dita, Macron merr vendimin e madh: “Do ta humbim kontrollin nëse nuk veprojmë tash!”

Erdhi dita, Macron merr vendimin e madh: “Do ta humbim kontrollin nëse nuk veprojmë tash!”

Presidenti francez njoftoi edhe për mbylljen e shkollave dhe çerdheve. Presidenti i Frances Emmanuel Macron ka zgjatur masat e mbylljes nga 19 zona ne gjithë vendin nga 3 Prilli. Përmes adresimit televiziv, Macron lajmëroi për 4 javë mbyllje shkaku i rritjes së ifektimeve me pandemine të mërkurën, raporton France24.

“Jemi munduar ta mbajmë larg këtë ditë sa më gjatë që ka qenë e mundur, mirëpo kjo ditë erdhi. Do ta humbim kontrollin nëse nuk veprojmë tash”, tha presidenti Macron.