Erdogan i ndalon pagesat me kriptovaluta, i bie vlera Bitcoin-it

Erdogan i ndalon pagesat me kriptovaluta, i bie vlera Bitcoin-it

Banka Qendrore e Turqisë e ndaloi përdorimin e kripotvalutave për blerjen e produkteve dhe shërbimeve, duke cituar si arsye dëmet e mundshme dhe rreziqet e konsiderueshme që sjellin transaksionet e tilla.

Në legjislacionin e publikuar në Gazetën Zyrtare, Banka Qendrore e Turqisë tha se kriptovalutat dhe asetet tjera digjitale nuk mund të përdoren, as drejtpërdrejt, as tërthorazi, si instrumente për pagesa. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE