Erdogan lëshon në përdorim një nga urat më të gjata në Turqi

Erdogan lëshon në përdorim një nga urat më të gjata në Turqi

Presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan përuroi të shtunën urën Hasankeyf-2 në qytetin juglindor turk të Batman, një nga urat më të gjata në vend. Përmes një konference video, Erdogan mori pjesë në ceremoninë e hapjes së urës mbi lumin Tigris, e cila lidh Batman dhe Midyat dhe është gjithashtu një zgjidhje për kalimin e digës në rajon.

Ura, 1,001 metra e gjatë, është bërë një nga urat më të gjata në Turqi. Eshtë një urë e ndërtuar sipas standardit të autostradës, dhe gjithashtu përmban një vendkalim për këmbësorë. Ura, me një lartësi maksimale shtylle prej 90 metrash dhe një hapësirë ​​maksimale prej 168 metrash, është ndërtuar në një dizajn hibrid.