Erdogan: “Marrëdhëniet turko-amerikane janë prishur!”

Erdogan: “Marrëdhëniet turko-amerikane janë prishur!”

Presidenti i Turqise, Recep Tayyip Erdoğan, komentet e fundit të homologut të tij amerikan, Joe Biden, për ngjarjet e vitit 1915 i ka quajtur “të pabazuara, në kundërshtim me faktet”.

Presidentit Erdoğan theksoi se hetimi i ngjarjeve historike dhe zbulimi i të vërtetës duhet t’i lihet ekspertëve dhe historianë, jo politikanëve.

Ai tha se Turqia ende pret përgjigje për propozimin e saj për formimin e një komisioni të përbashkët të historisë mbi pretendimet armene. DEKLARATA E TIJ E PLOTE