Erdogan ‘selam’ Bidenit: “Komentet e juaja janë të pabaza dhe në kundërshtim me faktet!”

Erdogan ‘selam’ Bidenit: “Komentet e juaja janë të pabaza dhe në kundërshtim me faktet!”

Erdogani reagoi ndaj cilësimit të ngjarjeve të vitit 1915 si i ashtuquajtur “g en ocid” nga ana e presidentit amerikan Joe Biden në një deklaratë bërë më 24 prill. “Ne mendojmë se kjo (ky cilësim) ka ndodhur nga presioni i qarqeve radikale armene dhe grupeve anti-Turqisë”,– u shpreh udhëheqësi turk.

Në lidhje me ngjarjet e dh imbshme që kanë ndodhur më shumë se një shekull më parë (1915) Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës Joe Biden përdori “fjalë të pabaza, të padrejta, në kundërshtim me të vërtetat”, tha Presidenti Erdoan dhe shtoi: VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE