Evropa në alarm: “Një grumbull i madh.. ja sa ushtarë rus po shkojnë në kufi me Ukrainën!”

Evropa në alarm: “Një grumbull i madh.. ja sa ushtarë rus po shkojnë në kufi me Ukrainën!”

Rreth 150 mijë ushtarë po grumbullohen në kufirin midis Rusisë dhe Ukrainës, në një rritje tesnioni që mund të shndërrojë atë zonë në një fushëb etejë me pasoja të pakontrollueshme.

Shifrën nuk e deklaruan burime lokale, por vetë përfaqësuesi i Lartë i Bashkimit Evropian për Punët e Jashtme dhe Politikat e Sigurisë, spanjolli Joseph Borrell, gjatë një mbledhje virtuale të ministrave të Jashtëm.

Borrell shtoi se Moska po përqendron aty materiale të shumta, madje edhe spitale provizore dhe depozita. Spanjolli nuk deklaroi burimet e këtij informacioni, por i gjykoi si të besueshme.