Fituesi i Nobelit, japonezi Joshinori Ohsumi: “Ja si pastrohet trupi nga qelizat e panevojshme gjatë Ramazanit!”

Fituesi i Nobelit, japonezi Joshinori Ohsumi: “Ja si pastrohet trupi nga qelizat e panevojshme gjatë Ramazanit!”

Shkencëtari japonez Joshinori Ohsumi, ka zbuluar programin e quajtur Otofazhoni, i cili është pastrimi i trupit nga qelizat e paduhura, pastrim që ndodhë gjatë qëndrimit etur dhe uritur.

Duke qëndruar të uritur mutacionet gjenetike, sëmundja e kancerit dhe norologjike, është parë se janë shëruar.

Shkencëtari japonez ka vërtetuar tezën e tij se qëndrimi pa ushqim dhe pije, ndihmon në kurimin e sëmundjeve neurologjike dhe të kancerit. Për këtë zbulim ka fituar çmimin Nobel për Mjekësi, transmeton yeniakit. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE