Forcat amerikane ‘në hall’ nga dronët turq: “Si do ia bëjmë me këto bisha të blinduara?!”

Forcat amerikane ‘në hall’ nga dronët turq: “Si do ia bëjmë me këto bisha të blinduara?!”

Suksesi i mjeteve ajrore pa pilot Bayraktar TB2 (SIHA) të Turqisë dhe inkurajimi i tyre për vendet për të ndryshuar taktikat e lutfës, kanë nxitur ushtrinë amerikane për të gjetur alternativa të reja.

Një artikull i botuar në revistën Foreign Policy deklaroi se dronët në Nago-Karabak nxorrën në pah aftësi të kufizuara sistemet e mbrojtjes ajrore armene dhe automjetet e bl induara të rënda, dhe për këtë arsye vendet e zhvilluara duhej të riorganizonin taktikat e tyre të lutfës, të cilat në këtë rast ishin jofunksionale. ANALIZA E PLOTE