Forcat e Britanisë së Madhe po vendosen në Libi – në krah të Turqisë dhe kundër Rusisë!

Forcat e Britanisë së Madhe po vendosen në Libi – në krah të Turqisë dhe kundër Rusisë!

Megjithëse vizita e fundit në Britaninë e Madhe nga Ministri turk i Mbrojtjes Hulusi Akar nuk tërhoqi vëmendjen e mjaftueshme të medias, megjithatë është një aluzion i ndryshimeve të mëdha.

Megjithëse anëtarët e BE-së si Franca, Italia dhe Gjermania ishin në anë të ndryshme në lidhje me k rizën në Libi, sot, me ardhjen e administratës së Biden, ata kanë krijuar një politikë plotësisht të koordinuar ndaj këtij vendi, transmeton Infoshqip.

Politika e koordinuar e BE-se dhe SHBA-se në Libi në fund të fundit rr ezikon interesat jo vetëm të Rusisë, por edhe të Turqisë, por edhe të Britanisë së Madhe, e cila nuk është më anëtare e bllokut të BE dhe kërkon të ndjekë një politikë të pavarur në të gjithë Afrikën dhe Lindjen e Mesme. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE