Forcat britaneze futen në Detin e Zi – po i vjen era luftës së tretë botërore apo?

Forcat britaneze futen në Detin e Zi – po i vjen era luftës së tretë botërore apo?

Britania e Madhe ka njoftuar Turqine per futjen në Detin e Zi të aeroplanmbajtëses “Queen Elizabeth” duke acaruar jo pak Rusinë, flota e së cilës ka rrethuar atë ukrainase në këtë rajon.

Aeroplanmbajtësja britanike pritet të kalojë gjatë muajit maj në detin e Zi, ndërsa fillimisht ata kanë njoftuar palën turke për kalimin në Dardanele dhe Bosfor, siç parashikojnë edhe konventat ndërkombëtare.

Më shumë se 20 anije ushtarake ruse gjenden aktualisht në Detin e Zi në kuadër të një stërvitjeje të madhe të njoftuar nga vendi, por Ukraina dhe Perëndimi e shohin këtë si një këcrënim të drejtpërdrejt të Putinit për lutfë.