Franca merr vendimin, do t’i ndëshkojë ushtarët që paralajmëruan luftë civile

Franca merr vendimin, do t’i ndëshkojë ushtarët që paralajmëruan luftë civile

Franca do të ndërmarrë masa disiplinore kundër së paku 18 ushtarëve aktivë shkaku i nënshkrimit të një letre të hapur në të cilën paralajmërohej se vendi mund të përballet nga lutfa civile si pasojë e estremizmit fetar.

Gjenerali Francois Lecointre i tha gazetës “Le Parisien” se është absolutisht i r evoltuar dhe i t ronditur nga letra. “Nuk mund ta pranoj këtë, sepse neutraliteti i ushtrisë është thelbësor”, deklaroi ai. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE