Gjenerali amerikan: “Turqia është një partner shumë i vlefshëm i SHBA-së në NATO!”

Gjenerali amerikan: “Turqia është një partner shumë i vlefshëm i SHBA-së në NATO!”

Kreu i Komandës Qendrore të Shteteve të Bashkuara, Gjeneralarmate Kenneth McKenzie, foli për zhvillimet në Lindjen e Mesme në Institutin Amerikan të Sipërmarrjes (AEI) me seli në Uashington.

Kur u pyet se a mund të ndikojnë në dinamikat rajonale nga perspektiva amerikane aftësitë ushtarake të Turqisë që vazhdojnë të rriten në rajon, sidomos në Siri dhe Libi, gjenerali McKenzie bëri këtë shpjegim: “Së pari, Turqia është për një kohë të gjatë partneri ynë shumë i vlefshëm në NATO. Me Turqinë ne kemi një marrëdhënie bazuar në nenin 5 (të Traktatit të NATO-s)”. DEKLARATA E TIJ E PLOTE