Gjenerali rus: “Amerika ua ka dhënë dritën jeshile shqiptarëve për bazë ushtarake në Mitrovicë!”

Gjenerali rus: “Amerika ua ka dhënë dritën jeshile shqiptarëve për bazë ushtarake në Mitrovicë!”

Shqetësimi i serbëve për planet e shqiptarëve për të ndërtuar një bazë ushtarake për njësitë e tyre ushtarake në kodrën e Cërnushës është i justifikuar”, tha gjeneral-koloneli në pension i Federatës Ruse dhe doktori i shkencave historike, Leonid Grigorijeviq Ivashov.

Ivashov thotë se “amerikanët janë të pandershëm kur thonë se ky është një vendim autonom i shqiptarëve nga Kosova”. “Nëse një kolonel amerikan, për të mos përmendur një gjeneral apo një politikan më të rëndësishëm, u tha shqiptarëve të Kosovës që të mos formojnë një bazë të tillë, ajo nuk do të ekzistojë më”, tha ai. Ivashov theksoi se shqiptarët kanë marrë dritën jeshile për krijimin poligonit të Forcës së Sigurisë së Kosovës (FSK) në Mitrovicë të Jugut. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE