Gjermania mesazh të fuqishëm Rusisë për grumbullimin e ushtrisë së saj afër Ukrainës

Gjermania mesazh të fuqishëm Rusisë për grumbullimin e ushtrisë së saj afër Ukrainës

Gjermania e akuz0i Rusinë se po përpiqet të krijojë prov0kime me grumbullimin e trupave në Gadishullin e pushtuar të Krimesë dhe përgjatë kufirit me Ukrainën, përderisa e ka kundërshtuar pretendimin e Moskës se Rusia po kundërpërgjigjet ndaj këcrënimeve nga NATO-ja.

“Përshtypja ime është që pala ruse është duke provuar gjithçka për të nx1tur një reagim. Së bashku me Ukrainën, ne nuk do të tërhiqemi në këtë lojë”, deklaroi ministrja gjermane e Mbrojtjes, Annegret Kramp-Karrenbauer.