Greqia bën thirrjen e madhe: “Turqia po na provokon për përshkallëzim të situatës!”

Greqia bën thirrjen e madhe: “Turqia po na provokon për përshkallëzim të situatës!”

Greqia akuz0n Turqinë se po dëshiron të “prov0kojë përshkallëzim të situatës” në Detin Egje, përmes manovrave “të rrezi1shme” dhe ndihmës joligjore që po u jep migrantëve.

“Mëngjesin e sotëm, Rojet bregdetare greke kanë raportuar për një sërë 1ncidentesh me Rojet bregdetare turke, të cilat kanë shoqëruar anijet me migrantë deri te kufiri me Evropën, në përpjekje për të prov0kuar përshkallëzim me Greqinë”, tha Ministria e Migracionit e Greqisë në një njoftim për media, transmeton AFP. BURIMI LAJMIT