Greqia në alarm pas paralajmërimit të mjekut: “Mund të kemi 5.000 raste me virusin në ditë!”

Greqia në alarm pas paralajmërimit të mjekut: “Mund të kemi 5.000 raste me virusin në ditë!”

Një profesor i imunologjisë në Greqi, Nikos Tzanakis, ka paralajmëruar një përshkallëzim të situatës pas 15 prillit. Ai tha se në ditët në vijim do të ketë një rritje të madhe të i nfektimeve. Ai bëri vlerësimin se sot ose nesër pritet që shteti fqinj te ketë rekordin e rasteve të ifektimit me v irusin dhe theksoi se periudha e pikut do të vazhdojë dhe mund të ketë deri në 5000 raste në ditë.

Në lidhje me shtrirjen e bllokimit, i cili mban dyqanet të mbyllura në Selanik, Achaia, Kozani, mjeku theksoi se: “Duhet të them se duhet të shkëputim barrën epidemi0logjike nga synimi ynë për të hapur dyqanet. Nëse pranojmë që nuk ndikon në indekset virale, atëherë ky vendim (për mbyllje në Selanik, Achaia, Kozani) duhet të anulohet”- tha profesori.