Gruaja e parë në Egjipt me gradën kapitene, fajësohet për bllokimin e Kanalit të Suezit

Gruaja e parë në Egjipt me gradën kapitene, fajësohet për bllokimin e Kanalit të Suezit

Gruaja e parë në Egjipt që ka marrë gradën kapitene është a kuzuar se bllokoi Kanalin e Suezit, pavarësisht se ajo ndodhej në një tjetër anije dhe jo në Ever Given.

Marwa Elselehdar ndodhej në anijen Aida IV kur Ever Given bllokoi një nga rrugët kryesore të transportit detar në botë. Pavarësisht këtij fakti, në internet nisën të publikohen lajme se ishte 29-vjeçarja që kishte a ksidentuar anijen gjigante në Suez.

Elselehdar ka reaguar duke thënë se nuk ka informacion kush nisi të përhapte ato lajme, por thekson se gjithçka ka ndodhur për ta d ëmtuar atë, duke u vënë në sh ënjestër për shkak të gjinisë së saj. DEKLARATA E SAJ E PLOTE