Historiani njohur befason me deklaratën e tij: “Sikur të mos ishin turqit, shqiptarët sot do ishin serbë!”

Historiani njohur befason me deklaratën e tij: “Sikur të mos ishin turqit, shqiptarët sot do ishin serbë!”

“Nëse turqit nuk do të kishin ardhur në Ballkan dhe të s hkatërronin Perandorinë Duan dhe nëse nuk do të kishin islamizuar shqiptarët, ata do të ishin bërë serbë. Kjo eshte e vertete!.” ka cituar gazeta gazeta franceze “WorldinNews” pulbicistin e njohur Kaplan Burovi.

Akademiku Kaplan Burovi njihet si albanolog, publicist, balkanolog, shkrimtar, shkencëtar dhe historian është nje disidenti jugosllav i cili iku nga “Jugosllavia” dhe u vendos ​​në Shqipëri për shkak të kritikave ndaj Titizmit dhe pastaj ndaj regjimit të Enver Hoxhes. DEKLARATA E TIJ E PLOTE