Hoxha nga Maqedonia: “Gruaja rrogën nuk e ka për obligim që t’ia dorëzojë burrit!”

Hoxha nga Maqedonia: “Gruaja rrogën nuk e ka për obligim që t’ia dorëzojë burrit!”

Doktori i shkencave islame, Zekirija Bajrami, në emisionin Click Plus ka sqaruar se si ndahet pasuria mes fëmijëve në një familje sipas fesë islame. Përkitazi me këtë, ka deklaruar se nëse punon gruaja në një familje, ajo nuk e ka për obligim t’ia japë rrogën burrit.

“Nëse ka mundësi të punon dhe merr rrogën, të hollat, nuk e ka për obligim t’ia dorëzojë burrit. Nuk e ka për obligim. Nuk ka të drejtë burri t’i thotë: Nxirri këtu paratë që e ke marrë rrogën. Ajo është punë vullnetare”. DEKLARATA E TIJ E PLOTE