Irani merr vendimin e madh, i jep ‘shuplakën’ e fortë Amerikës

Irani merr vendimin e madh, i jep ‘shuplakën’ e fortë Amerikës

Irani nisi pasurimin e uraniumit në shkallën më të lartë deri tani, 60 për qind pastërti, një zhvillim ky që vjen vetëm pak ditë pas sh përthimit që g0diti centralin kryesor b ërthamor në Natanz.

Kryetari i parlamentit, Mohammad Bagher Qalibaf, i cituar nga televizioni shtetëror, nuk dha hollësi për sasinë që Irani planifikon të pasurojë.

Sidoqoftë, ka të ngjarë që kjo të rrisë tesnionet teksa Republika Islamike po negocion me fuqitë botërore në Vjenë për mënyrat që Shtetet e Bashkuara të rikthehen në marrëveshjen b ërthamore dhe të heqin sanksionet ekonomike sh katërruese me të cilat përballet Teherani.