Ish-kryeministrja e Turqisë në vitin 1997: “Kush prek Shqipërinë, ka prekur Turqinë!”

Ish-kryeministrja e Turqisë në vitin 1997: “Kush prek Shqipërinë, ka prekur Turqinë!”

Ish-Kryeministrja e Turqisë, Tansu Chiller, që garantoi kufinjtë e Shqipërisë gjatë lutfës civile në vitin 1997, kur 1.000 ushtarë grekë të udhëhequr nga zv/ministri i jashtëm i Greqisë, Janis Kranidhiotis hynë brenda territorit shqiptar për të aneksuar jugun e Shqipërisë.

Kryeministrja e Turqisë i dha ultimatum Greqisë se nëse brenda 24 orëve nuk tërhiqen trupat greke, atëhere do t’ju pusht0jmë brenda një ore. ‘KUSH PREK SHQIPERINË, KA PREKUR DHE TURQINË’- ishin fjalët e saj.