Izraeli ‘hedh’ në ajër anijen iraniane?

Izraeli ‘hedh’ në ajër anijen iraniane?

Zyrtarët izraelitë dhe iranianë kanë qëndruar të heshtur rreth raporteve. Ky 1ncident po raportohet se është kundërpërgjigja e shtetit izraelit ndaj dy s ulmeve të anijeve komerciale izraelite muajin e kaluar. Sipas raporteve anija e s ulmuar iraniane mbështetë njësitin komando të Gardës Revolucionare Islamike të Iranit në Detin e Kuq.

Anija e ndërlidhur me Gardën Iraniane raportohet të jetë s ulmuar afër bregdetit të Eritresë në Detin e Kuq të martën, sipas medias Saudi Al-Arabiya. Ky raport mbetet ende i pakonfirmuar nga ndonjë burim zyrtar, por media e afërt me Gardën Revolucionare Tasnim News ka raportuar se anija ishte d ëmtuar nga mina magnetike. BURIMI LAJMIT