Izraeli në zi! / Mbytën 44 jehudi dhe rreth 150 të plagosur në një koncert fetar

Izraeli në zi! / Mbytën 44 jehudi dhe rreth 150 të plagosur në një koncert fetar

Regjistrimet e reja të t ragjedisë në Izrael po mbërrijnë, ku 44 njerëz u mb yten në një festival fetar, ndërsa rreth 150 u p lagosën. Kryeministri izraelit Benjamin Netanyahu vlerësoi se ishte një “t ragjedi e madhe”, raporton reuters.

A ksidenti ndodhi kur grupe hebrenjsh ultra-ortodoksë në një numër të madh kaluan nëpër v arrin e një të “plaku të urtë” të shekullit të II-të, Rabbi Shimson Bar Jochaj, gjatë përkujtimeve që përfshinin vigjilenca, këngë mistike dhe vallëzim. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE