Izraeli nuk i len të qetë myslimanët edhe për Ramazan – ja se çfarë po ndodhë në Jeruzalem!

Izraeli nuk i len të qetë myslimanët edhe për Ramazan – ja se çfarë po ndodhë në Jeruzalem!

Pë rleshje midis të rinjve palestinezë dhe p0licisë izraelite në Jeruzalem dhe rrethinat e xhamisë Aksa. Zona Silwan në jug të Xhamisë Al-Aqsa po dëshmon valën më të dh unshme midis të rinjve dhe forcave 0kupuese. Të rinjtë palestinezë organizuan një tubim masiv spontan brenda Xhamisë Al-Aqsa, duke d ënuar s ulmet izraelite dhe kolonëve hebrenj në xhaminë Aksa dhe Jeruzalem.

Qyteti i pushtuar i Jeruzalemit për ditë me radhë ka dëshmuar k0nfrontime midis palestinezëve dhe policisë Izraelite. Forcat izraelite mundohen për t’i parandaluar palestinezët që të mblidhen në zonën “Bab al-Amud”, në të cilën ata përdornin për të kaluar netët e Ramazanit.