Jepet alarmi frikshëm në Kinë, qielli i kryeqytetit kinez ‘ngjyroset’ me të verdhë

Jepet alarmi frikshëm në Kinë, qielli i kryeqytetit kinez ‘ngjyroset’ me të verdhë

Qiejt mbi Pekin u kthyen në të verdhë pasi ndotja e ajrit u rrit në nivele të fr1kshme ndërsa një re gjigande me rërë dhe grimca pluhuri u soll nëpër qytet, e shtyrë nga erërat e forta nga veriu i Kinës.

Indeksi i cilësisë së ajrit të Pekinit u rrit në 324 që nga ora 16:00 për shkak të grimcave më të mëdha të rërës dhe pluhurit, sipas autoriteteve komunale.

Grimcat kanë origjinën nga Mongolia dhe rajoni kinez i Mongolisë së Brendshme dhe erërat e forta pritet të sjellin ndotje në Kinën qendrore dhe lindore deri të Premten, tha Administrata Meteorologjike e Kinës. FOTO